vi giver den vilde natur mere plads i Danmark


Fordi du køber vores juice og smoothies, kan vi støtte Den Danske Naturfond, der bruger pengene til at købe, beskytte og genoprette natur.


slip naturen løs

Mindre end 5% af Danmarks skove er sikre fristeder for de oprindelige dyr og planter. Men det gør Den Danske Naturfond noget ved. Naturfonden er i fuld gang med at frikøbe, beskytte og genoprette naturområder i hele Danmark.

butterfly

naturen skal have det godt igen

Vi mennesker har ikke været alt for gode mod naturen – heller ikke i Danmark. Så derfor giver Naturfonden naturen en hjælpende hånd, så den kan blive sig selv igen. Nedenfor kan du læse, hvad Naturfonden bl.a. gør for at genoprette vild natur.

lake

giver truede dyr et nyt hjem

Hasselmusen er en lille syvsover, der elsker krat og hasselbuske. Men desværre er den truet, fordi mange af dens levesteder er blevet taget fra den. Den Danske Naturfond har derfor bl.a. købt Lerbjerg Skov på 120 hektar i Lejre Kommune. I samarbejde med Lejre Kommune Nationalpark Skjoldungernes Land og Naturstyrelsen genskaber Naturfonden de gamle og sjældne skovmoser og skovenge med masser af vilde blomster og dyr. Hvis alt går vel, flytter hasselmusen ind med tiden i den mere vilde skov – sammen med andre sjældne arter, som fx den truede engperlemorsommerfuglen, skovperlemorsommerfuglen, den brunlige perlemorsommerfugl og dukatsommerfuglen.

pond

genopretter vild natur

For 100 år siden syntes man, det var en mægtig god idé at lave mange af Danmarks åer lige. Men det syntes naturen ikke – både oddere, laks, isfugle og flodperlemuslinger forsvandt. Den Danske Naturfond har derfor hjulpet med en historisk genopretning af bl.a. Holme Å i Varde Kommune. Ca. 12 km af åen er blevet bragt tilbage til sit oprindelige løb, så den igen kan risle og bugte sig i sine fulde fem meters bredde og invitere de vilde dyr og planter tilbage.

taxi