hvad er vild med natur?Hos innocent drømmer vi om stort og småt. Vi drømmer om at lære at bage bedre surdejsbrød og løbe et marathon. Men vi har også store, vigtige drømme om at gøre verden til et bedre sted – også selvom vi måske kun kan gøre en lille smule, når det kommer til stykket.


En af vores største drømme handler om at skabe en sundere planet – et sted, hvor mennesker og miljø trives side om side. Vores drøm indbefatter, at vi reducerer vores CO2-udledninger, skaber bæredygtige fabrikker og hjælper naturen, så den kan suge så meget CO2 til sig som muligt.

Allerede nu har vi sat os et mål om at blive CO2-neutrale. Samtidig vil vi beskytte 2 millioner hektar land (det er lige så meget som halvdelen af Danmark). Begge dele inden 2025.

Men vi ved også, at vi kun kan gøre en forskel, hvis vi alle arbejder sammen. Derfor vil vi gerne invitere dig til at være med i vild med natur. En kampagne, hvor du kan plante vilde blomster i haven eller hvor du nu synes, alt imens vi støtter lokale projekter, beskytter skove globalt og skaber mere vild natur i hele Europa.

Vi håber, du vil være med – og at vores mange fælles tiltag kan gøre alle og enhver endnu mere vild med natur.


her kan du høre lidt mere om de projekter, vi støtter rundt omkring i verden.


Genskabning af skov i Guanaré, Uruguay

Projektet genopretter skov og ødelagte græsarealer ved bl.a. at forbedre jordbunden og skabe mere biodiversitet. Samtidig øger det bindingen af CO2 og understøtter en bæredygtig træindustri, der giver bedre arbejdspladser og styrker Uruguays økonomi i landdistriktet.  

forest

Beskyttelse af tropeskov i Envira Amazonia, Brasillien

Projektet beskytter tropeskov imod skovhugst og indgreb fra kvægdrift. Samtidig bevarer det områdets rige biodiversitet og hjælper lokalsamfundet med at skabe bæredygtige landbrug.  

goat

Beskyttelse af skov i Vaupés, Colombia

Projektet støtter 75 lokalsamfund, hvor de i generationer har kæmpet for at beskytte regnskoven. Projektet fremmer bæredygtige løsninger til arealanvendelse, og samtidig skaber det nye indtægtskilder til de lokale.  

vaupes


"Ja, men I har stadig ikke forklaret, hvad det vil sige at genoprette vild natur"


Beklager. At genoprette vild natur betyder kort sagt, at man overlader naturen til naturen. I nogle tilfælde kræver det, at man først må genoprette skov eller opsætte kreaturhegn, men i andre tilfælde handler det bare om at lade naturen være i fred.

Dermed kan naturen binde CO2, samtidig med at biodiversiteten forbedres og dyr og planter kan trives. Forhåbentligt giver det også mere frisk luft til os alle og masser af andre gode fordele fra naturen.

Planen er, at vi inden 2025 kommer til at genskabe 2 millioner hektar land (det er lige så meget som halvdelen af Danmark).

co2


hvorfor gør I det?

For at sige det som det er: Vi befinder os midt i en global klimakrise. Alarmklokkerne bimler og bamler. Der er simpelthen alt for meget CO2 i atmosfæren, og det er virkeligt skidt for vores planet. Temperaturen stiger, og hvis vi ikke løser problemerne nu, er vi alle sammen på den. Mildt sagt.

this is not fine

det gør vi allerede i forvejen

Vi ved, at det vigtigste, vi kan gøre, for at løse klimaproblemerne er at reducere CO2-udledningerne. Derfor har vi bygget en fuldstændig bæredygtig og helt CO2-neutral fabrik, og vi er også i fuld gang med at reducere vores CO2-udledninger alle andre steder. Målet er, at vi skal være CO2-neutrale i 2025. Det har vi gentaget nogle gange her på siden, men vi synes, det er et meget vigtigt mål – og derfor kan det ikke gentages nok.

Hvis du gerne vil vide lidt mere, så klik her for at læse om alle detaljerne. Det er lidt ligesom at komme ind i en superhemmelig klub for klimanørder.

blender

det gør vi i år:

Vi investerer i seriøse projekter, som kan kompensere for vores CO2-udledninger. Derudover støtter vi lokale organisationer, der skaber og beskytter natur og frugtplantager i Europa. I Danmark støtter vi Den Danske Naturfond, der bruger pengene til at købe, beskytte og genoprette natur i hele Danmark.

Hvis du vide mere om, hvad Naturfonden gør herhjemme, så klik her.

fireman in forest


hvis du er fan af tidslinjer, så er du kommet til det rette sted


Check out what we're doing about that pesky thing called carbon and how we're on a journey to being carbon neutral by 2025.

2019

Det lykkes os at mindske CO2-udledningerne for hver eneste af vores drikke med 5% i de seneste to år.

co2 -5%

2020

Vi får vores målsætninger godkendt (af Science Based Target). Det resulterer i, at vi sætter os et mål om at fjerne de operationelle CO2-udledninger fuldstændigt inden 2030. Inden for samme tidsperiode skal vi også reducere CO2-udledningerne for vores drikke med 50%.

book

2021

Vi tænder op for vores splinternye CO2-neutrale fabrik, Blenderen. Samtidig køber vi også nogle ret fancy elektriske tankbiler til at transportere vores juice.

bus

2022

Vi beslutter at sætte os et nuludledningsmål i 2040 (det betyder, at vi skal have reduceret vores udledninger med omkring 80-90% på det tidspunkt)

pensil

2022

Vi lancerer vores vild med natur-kampagne.

bottle

2023

Vi vil reducere CO2-udledningerne for alle vores drikke med 20% (fra 2019)*

2025

Vi vil være en CO2-neutral virksomhed

bottle

2030

Vi vil reducere CO2-udledningerne for alle vores drikke med 50% og have fjernet de operationelle CO2-udledninger fuldstændigt.

co2 -50%

2040

Vi skal have nået vores nuludlednings-mål (og dermed have reduceret vores udledninger med 80-90%)  

2040
prøv lige at se her, hvor meget natur vi har gang i at genoprette

udover at vi samarbejder med south pole om at beskytte og genoprette naturen, støtter vi også en lang række lokale og regionale projekter rundt omkring i europa