emerging leadersDer var engang nogen, der sagde, at 'viden er magt'. Og selvom det måske ikke lyder så sympatisk, er det ikke desto mindre endnu mere sandt end nogensinde. Især når det drejer sig om at dyrke frugt og grønt på en mere bæredygtig måde.

Det er grunden til, at vi i 2019 gik sammen med de flinke folk hos Emerging Leaders (en velgørende organisation, der specialiserer sig i at frigøre det menneskelige potentiale) for at give ledelsestræning til mindre mangofarme i Indien. Emerging Leaders gennemfører programmer, der hjælper og styrker mennesker i sårbare samfund igennem motivation, nytænkning og uddannelse. Alt sammen for at få dem til at blomstre.

emerging leaders

Vores overordnede mål er at styrke vores landbrug til at skabe de forandringer, der skal til for at opnå mere bæredygtighed. Sammen med Emerging Leaders igangsatte vi træningen hos 38 mangolandbrug i en del af Indien, der hedder Ramanagara. Træningen forløb over fire dage i august 2019 og handlede om alt fra hvordan man tænker nyt og bliver mere omstillingsparat til at blive en bedre leder, skabe bedre økonomi og ser fordelene i at leve op til SAI-FSA standarderne. Derefter fulgte vi op med to yderligere sessioner (i september og december) for give rådgivning og support.

Efter fire måneder vendte vi tilbage og hørte farmerne, hvordan det var gået. Vi var mildest talt overraskede over, hvor gode resultater det havde givet. Ud af de 38 farmere havde 60% iværksat nye initiativer for at tjene penge og havde dermed øget deres månedlige, personlige indtægt med 78% (det svarer godt og vel til 2.500,- kr. mere i lommen om måneden). De var også blevet meget bedre til at budgettere. Før kurset var det kun 16%, der lagde budgetter for deres økonomi. Efter fire måneder var det tal steget til 84%. Og på grund af det hele var 34 ud af 38 nu begyndt at give deres erfaringer videre til andre landbrug i området. Hvis du vil se flere spændende statistikker og resultater, kan du finde dem her. 

Det er seriøst en god begyndelse, og derfor planlægger vi nu at rulle programmet ud hos endnu flere mango- og hvid guava-landbrug. Vi håber på, at vi ved at fortsætte det gode samarbejde med Emerging Leaders, kan nå vores mål om at forbedre levevilkårene for 10.000 landbrug inden 2023. Vi skal nok holde dig opdateret.