b corpom at drive forretning på den rigtige måde


Lige siden vi startede tilbage i 1999, har vi forsøgt at drive forretning på en ansvarlig måde. Ofte er den rigtige måde ikke altid den nemmeste måde, men til gengæld kan vi kigge tilbage på alt det, vi har gjort igennem tiden, og være stolte af det (også selvom det nogle gange ikke lykkedes helt så godt, som vi håbede på).

I 2018 fik vi bekræftet, at vores måde at gøre tingene på også er den rigtige måde at gøre tingene på. Vi blev nemlig B Corp-certificerede og dermed en del af en gruppe virksomheder fra hele verden, som også gerne vil drive forretning på en lidt mere ansvarlig måde. For at blive B Corp-certificeret bliver hele virksomheden nærmest undersøgt under et mikropskop for at sikre, at den lever op til de højeste sociale og miljømæssige standarder. Ansøgningsprocessen var benhård, men det var fedt at få certifikatet efter første forsøg.

B Corp handler dog om meget mere end at få et certifikat. Det er en mulighed for os til at vise verden, at virksomheder kan (og bør) gøre noget godt. Så lad os håbe, vi ikke kludrer i det.

bcorp desk shot

hvad det betyder at være B Corp-certificeret

bcorp medal

 

en del af noget større

B Corp-virksomheder er en bevægelse, der tror på at finde balancen mellem profit og mening. Ved at tilslutte os bevægelsen forpligter vi os til at drive forretning på en ansvarlig måde. Som en del af bevægelsen får vi mulighed for at lære af andre og dele nogle af vores egne erfaringer. Sammen kan vi også råbe højere om de forandringer, vi synes, der skal ske i verden, og inspirere andre til at tilslutte sig bevægelsen. Et år efter at vi blev B Corp-certificerede, gik vi sammen med over 500 andre B Corp-virksomheder fra hele verden om en forpligtelse om at være CO2-neutrale i 2030. B-rilliant.

sigt efter månen

Alle B Corp-virksomheder skal leve op til en række høje sociale og miljømæssige standarder, når det gælder resultater, ansvarlighed og gennemskuelighed. Hvert tredje år bliver vi meget grundigt vurderet (ud fra et værktøj, der hedder B Impact Assessment) for at sikre, at vi stadig er på rette vej. Da vi blev certificerede, scorede vi 92,5. I 2023 skal scoren være over 100 i hele vores globale forretning.

forpligtede til sagen

At være B Corp-virksomhed handler om meget mere end at lave skemaer og opnå point i en undersøgelse. Missionen er at vise, at man kan drive forretning på en bedre måde. Alting handler ikke kun om profit, det handler også om vores forpligtelser over for de mennesker, der arbejder hos os, de mennesker, der drikker vores drikke, og den planet, vi alle sammen er så heldige at leve på. Derfor betyder det meget for os, at alle i virksomheden er med på vognen og har hjertet med i det. Det betyder også, at vi nogle gange må vride armen om på os selv for at sikre, at vi gør tingene rigtigt – og ikke bare for at opnå en score.
vi lader det ikke bare blive ved snakken

Vores B Corp-score er nu en del af vores virksomheds strategiske måleredskaber. Det lyder måske lidt indviklet, men det betyder bare, at vores B Corp-score også er en del af vores årlige målsætninger. I begyndelsen af hvert år sætter vi os nogle mål for omsætning, dækningsgrad, kundeservice og den slags, og hvis vi når målene, når året er omme, får vi alle en bonus. Nu er B Corp-scoren altså også med til at afgøre, om vi får en bonus. Det betyder, at det at være B Corp er lige så vigtigt som resultaterne på bundlinjen. Du kan læse mere om, hvordan det fungerer i vores rapport med det fine navn: 'good all round'.

innocent-welcome-sign


vores B keepers


Ja, det lyder lidt spøjst, men det kalder vi altså de folk hos os, som har fået til ansvar at sikre, at vi lever op til vores B Corp-værdier. De kommer fra alle dele af forretningen og gør det i øvrigt rigtigt godt og ansvarligt.


Laura

Laura er den hovedansvarlige B keeper for alle vores kontorer, og det passer fint til hendes egentlig job som Office & Culture Specialist. Hun sikrer, at alle vores kontorer får de nødvendige oplysninger, og at de hele tiden arbejder på at forbedre forholdene for vores folk og vores planet. Hun er også ansvarlig for at hjælpe vores kontorer til at forbedre deres B Corp-score hvert eneste år og holde styr på, hvordan vi klarer os.

b-corp-laura-picture

Erin

Erin er en af vores fødevareteknologer og B keeper for vores forsyningskæder. Det er et ret stort job, men nogen skal jo gøre det. Erin har ansvaret for, at vi altid er up-to-date med de ting, vores leverandører arbejder på. Det indbefatter alt fra at vurdere vores leverandører til at sikre, at menneskers rettigheder bliver overholdt (og så alt det indimellem). Hun er altså den, der holder styr på de mange tiltag, vi sætter i verden sammen med vores leverandører, for at forbedre tingene.

b-corp-erin-picture

Noel

Noel er vores Controls & Compliance Finance Manager. I hans rolle som B keeper er han ansvarlig for alle vores økonomirapporter og har også til opgave at holde styr på de vigtige sager, som for eksempel hvor meget vi bruger på hver enkelt leverandør. Vores B Corp-team kan så bruge informationerne til at fokusere deres indsats på de vigtigste områder og udvikle tilgange, som kan rulles ud på tværs af hele organisationen.

b-corp-noel-picture

Brittney

Brittney er ikke blot People Data & Systems Analyst i vores personaleafdeling, hun er også B keeper. Brittney sikrer, at vi har alle de informationer, vi har brug for for at kunne passe godt på vores medarbejdere ved at have de rette oplysninger i vores personalesystem 'fruitbook'. Når det gælder B Corp, ved hun for eksempel, hvor mange af os der har taget del i frivilligt arbejde, hvor mange af os der har sat os bæredygtige mål og hun sikrer også, at alle får en fair løn, man kan leve af.

b-corp-brittney-picture


Bliv en del af det

Vi er i godt selskab. Der findes nemlig tusindevis af andre virksomheder, som er en del af B Corp-bevægelsen, for eksempel Patagonia, Ben & Jerry's, TOMS og The Body Shop. På B Corps hjemmeside kan du få mere at vide om bevægelsen og hvordan din virksomhed kan være med.

b-corp-logo


hvad vi gør for mennesker

hvad vi gør for at hjælpe vores medmennesker

twdfp

hvad vi gør for planeten

læs om nogle af de tiltag, vi har sat iværk for at passe på den der kæmpestore, spinnende kugle, vi kalder jorden.

twdftp