inklusion & mangfoldighedvi skal alle sammen med på vognen


Forestil dig, hvor kedeligt alting ville være, hvis vi var helt ens. Vores forskelle gør os særlige, og derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at være inkluderende og skabe mangfoldighed her hos innocent. Det gør vi ved altid at efterspørge forskellige idéer og synspunkter. Så kan folk berige vores kultur i stedet for at forsøge at tilpasse sig den. Vores antal af medarbejdere vokser hele tiden, og jo mere vores virksomhed vokser, jo mere beslutsomme er vi på, at den skal repræsentere folks forskelligheder.


inclusion and diversitysådan har vi gjort

I 2019 oprettede vi en gruppe af frivillige og satte dem til at lære om inklusion og forskelligehed. Vi bad dem også om at få input fra folk hos innocent (og eksperter udefra) og så anbefale en fremgangsmåde til, hvordan vores arbejdsplads bliver mere mangfoldig. Ud fra anbefalingerne fandt vi frem til fem principper, som vi vil efterleve. Hvert princip har sin helt egen lille værktøjskasse, og vi har også opfundet nogle metoder til at bedømme processerne, så vi er sikre på, at vores værktøjer rent faktisk bliver ført ud i livet på alle vores kontorer.

inclusion and diversity

 

vores døre er altid åbne*

Det betyder, at alle og enhver, som gerne vil arbejde hos os, har de samme muligheder som alle andre. Det gælder også i forhold til deres karriereudvikling. Af samme grund står vi også selv for vores ansættelser, og vi er altid på udkig efter nye metoder til at sikre, at vi ansætter folk med forskellige baggrunde.

                  * undtagen om natten, så er de låste.

 

alle har en stemme og en mulighed for at få ting til at ske

Vi vil altid sikre, at alle og enhver har adgang til de rette informationer og træningsmuligheder, ligesom at deres meninger, spørgsmål og andre anliggender bliver hørt. På den måde kan alle være med til at forme deres egen mangfoldige arbejdsplads – for vi kan jo ligesom ikke være inkluderende som virksomhed, hvis ikke alle har noget at sige.

 

vores ledere skal være mestre i inklusion

Vores ledere skal være lige så dedikerede som alle andre, hvis ikke endnu mere. De skal altid være ærlige og åbne om alt, hvad de gør for at hjælpe. Det betyder helt konkret, at alle beslutninger må udfordres af alle og enhver i hele virksomheden.

Af samme grund har alle mulighed for at 'grille' dem til vores kvartalsmøder. Vi har også dannet en 'skygge bestyrelse' – en gruppe mennesker på tværs af innocent med vidt forskellige perspektiver og baggrunde, som holder et vågent øje med vores bestyrelse og sikrer, at beslutninger der træffes på seniorniveau altid er inkluderende.

 

vi giver alle adgang til alle de værktøjer, de har behov for

Uanset om man er på vej eller allerede er her, fortsætter vi med at udtænke nye måder at få alle til at føle sig hjemme. Derfor tilbyder vi en lang række forskellige tiltag, som for eksempel forældreorlov, fleksible arbejdstider og støtte til mental sundhed. Værktøjerne er måske lidt forskellige fra kontor til kontor, men målet er, at alle skal have deres behov opfyldt, når de har brug for det og gerne så hurtigt som muligt.

 

analysering, læring og deling

Vi vil også gerne holde styr på, hvor inkluderende og mangfoldig vores indsats gør os. Men hvis vi ikke ser ud over vores egen næsetip, kan det betyde, at vi ikke bliver ved med at være åbne overfor nye idéer. For at hjælpe os selv til at vokse vil vi altid sikre, at vi lytter til folk, som ved, hvad de taler om, og vi vil også dele vores erfaringer.hvad vi vil gøre fremover

nclusion-and-diversity icon

Ok, vi er kommet rimeligt godt fra start, men det er altså kun begyndelsen.

Takket være alt det arbejde, vi har gjort, er vi selvfølgelig blevet klogere, men der er stadig ting og sager, som vi ikke er i mål med – for eksempel er det ikke alle vores kontorer, der tilbyder forældreorlov, og vi skal også blive bedre til at indsamle data i forbindelse med vores rekrutteringer, så vi kan sikre mangfoldigheden i vores firma.

Næste skridt er derfor at sikre, at vi gør alle de gode ting i alle vores kontorer. Og for at holde os på sporet har vi lavet et skema for hele året, som hjælper os med at føre tingene ud i livet. Hver gang vi kommer til oktober, vil vi for eksempel udsende et spørgeskema om inklusion og mangfoldighed, og hver gang vi kommer til november vil vi bruge resultaterne til at planlægge det kommende års tiltag. I december skal vi så få styr på ressourcerne, og i januar går vi i gang med implementeringen. Når vi kommer til juni, vil vi dele vores resultater i en fin årlig rapport med det fornemme navn: 'good all round'. Du kan læse vores rapport for 2019 her.