leaf
leaf

uden for vores små smoothies

idéer til vinteren

bliv en dyrelivs-detektiv

Mange dyr er temmelig gode til at gemme sig. Men bare fordi vi ikke kan se dem, betyder det ikke, at de ikke er der. Her kan du lære, hvordan du læser naturen og finder dyrespor på din vej. God fornøjelse.leaf
InnocentDrinks, child and older man looking at jar


step 1

Tag godt med varmt tøj på, find en notesbog og en blyant og begiv dig ud i naturen for at se, hvem der er ude om vinteren.

step 2

Skriv ned, hvad du ser. Kig efter fugle, egern og tigere (ok, det var for sjov, men seriøst, hvis du ser en, så løb din vej).

step 3

Du kan også lede efter dyr, der ikke kan lide at blive fundet. Kig efter tegn i naturen. Kan du se nogle blade, der er blevet spist af. Det kan være en kanin. Kig på bladene højere oppe. Måske en hjort.

InnocentDrinks, rabbit behind branches

step 4

Hold øje med dyrespor. De er nemme at se, hvis der er mudder eller sne. Tegn de fodspor, du ser, og slå dem op, når du kommer hjem.

InnocentDrinks, animal tracks

step 5

Du kan også se efter dyre-høm-høm. Skriv ned, hvordan de ser ud og slå dem op, når du kommer hjem. Men rør for alt i verden ikke ved dem, bvadr...

step 6

Du kan også lytte. Kan du høre en trommelyd i skoven? Så kan det være en spætte, der er i gang med at bygge.

InnocentDrinks, two birds

step 7

Når du kommer hjem, skal du lave en liste over alle de dyr, du opdagede (plus dem du ikke opdagede).

InnocentDrinks, child drawing on paper


uden for vores små smoothies

idéer til vinteren

Her skulle vi nok have haft en masse idéer til, hvad man kan lave i snevejr. Sandsynligheden for sne om vinteren er nok lige så lille som sol om sommeren. Men bare rolig. Der er masser af andet sjov, I kan finde på alligevel.