blenderenvores bæredygtige drikkevare-fabrik


Fabrikker. Hvis vi bad dig om at nævne nogle klimavenlige ting, så var det nok ikke lige fabrikker, du ville skrive på listen, vel? Der er nok større chance for, at du ville skrive vindmøller, græsplæner, genbrugskaffekopper og hjemmestrikkede sweatere lavet af din tante. Men det har vi tænkt os at ændre, og vi er allerede godt i gang – nemlig ved at bygge Blenderen. Vores helt egen CO2-neutrale og bæredygtige fabrik med vindmøller, græs omkring og genbrugskopper indeni (og måske også noget hjemmestrik, det arbejder vi i hvert fald på).

Når den er færdig, kan vi lave alle vores drikke under samme tag, og samtidig vil vi være lidt tættere på at nå vores mål om at være CO2-neutrale inden 2030. Her kan du læse om, hvordan Blenderen kommer til at gøre det en lille smule bedre for planeten, vores personale og virksomhed.

the-blender-lead


god for planeten


Her hos innocent vil vi gerne efterlade tingene lidt bedre, end vi fandt dem. Og det gælder alt – lige fra opvasken i køkkenet, de landbrug, der dyrker vores frugter og grøntsager, og til den noget større ting, der almindeligvis omtales som vores planet Jorden. Sammen med 500 andre B Corp-virksomheder har vi besluttet os for at være CO2-neutrale i 2030. Ved at bygge Blenderen kan vi mindske forbruget af CO2 til vores flasker og sikre, at vi rammer plet med vores mål.

Vi vil forsøge at ansætte lokalt, investere i lokale leverandører, yde frivilligt arbejde lokalt, hjælpe lokale folk i arbejde og gå sammen med skoler og gymnasier, så deres elever kan lære om vores bæredygtige fabrik.

Ud over alt det med CO2 mindsker vi også vores vandforbrug. Vi har nemlig tænkt os at installere et smart rensningsanlæg, der bruger luft i stedet for vand. Vi vil også forsøge at spare på vandet på andre måder. Så i stedet for fx at sende vand tilbage i Rotterdams vandnetværk kommer vil til at bruge vores helt eget vandforsyningssystem (leveret af EVIDES). Her bruger vi regnvand til at skylle ud i toiletterne, og andet spildevand vil blive renset og genbrugt lokalt.

en fabrik for mennesker


Med Blenderen vil vi også skabe en helt ny måde for, hvordan man arbejder på fabrik. Det skal være et sted, hvor folk arbejder bedre og går hjem fra gladere. Vi vil tage udgangspunkt i WELL-certificeringen, hvilket betyder, at vi vil forsøge at sørge for alle de ting, der hører til en god arbejdsplads.. Det vil sige masser af dagslys, masser af plads, god ventilation og luftkvalitet, sund mad, temperaturkontrol (så du ikke behøver at gå med sweater i august) og plads til ro, når man har brug for det. Faktisk lidt ligesom vores kontorer. Blenderen skal være en rar arbejdsplads med alt, hvad der hører til – et godt sted, hvor man kan gøre det, man er bedst til, og med fokus på de vigtige ting, som inklusion, diversitet, gennemskuelighed og sjov. Alt sammen har top prioritet.

Hvis alt går vel, bliver Blenderen en af de første CO2-neutrale fabrikker, der er bygget med bæredygtige og lokale materialer. Vi er kommet på en masse smarte måder til at reducere energiforbruget (bl.a. ved at genbruge varme for eksempel), og den energi, vi dog skal bruge, kommer bl.a. fra vores egne solpaneler og vindmøller. Ved at vælge Rotterdam Havn som vores hjem til Blenderen kan vi også skære massevis af kilometer væk i transport og dermed spare mere CO2. Vores appelsinjuice, som stadig fragtes via vej, bliver flyttet fra havnen til Blenderen med nul-udlednings el-lastbiler. Hvis alt går som planlagt, vil Blenderen mindske vores totale CO2-aftryk med 10%.


bedre forretning

At bygge Blenderen er meget vigtigt, hvis vi skal drive en god forretning på alle fronter. Men vi kan også bruge det til at vise andre virksomheder, hvordan de kan blive bedre. Vi vil gerne have, at Blenderen skal være et pragteksempel på en bæredygtig fabrik, som kan inspirere andre virksomheder til at gøre det samme – og forhåbentligt gøre det endnu bedre end os. Derfor har vi besluttet at dele alle vores erfaringer med alle, der gerne vil høre om det. Lige fra hvilken teknologi, vi bruger, og alt det bæredygtige arbejde, vi har gjort, til alle de fejl, vi bestemt også har begået. Al information bliver tilgængelig for alle. Også vores konkurrenter. Uha.

the-blender-better-business


høje standarder


well-logo

WELL-standarden er et brugbart værktøj til at forbedre sundheden og velværen i bygninger rundt omkring i verden. Deres anvisninger hjælper virksomheder som os til at designe et arbejdsmiljø, der tilgodeser alles behov på arbejdspladsen.

breeam-logo

BREEAM er en veletableret metode til at måle, bedømme og certificere, hvor bæredygtig en bygning er. Målet er at reducere den indflydelse bygningen har på miljøet ved at se på ting som spild, vand, energi, arealanvendelse og arbejdsmiljø.