uden for vores små drikke

lav et græskarhoved

Hvis du vil holde en halloween, der er til at huske, skal bare skære en masse uhyggelige græskarhoveder og sætte dem foran de dør. Her kan du læse hvordan, man gør, men vi vil altså ikke have ballade, hvis naboen klager over, at de er for uhyggelige.lead-image

Step 1

Planlæg din ekspedition. Du skal vælge en aften, hvor der ikke er nogen skyer på himlen og der heller ikke er alt for meget lys fra månen. Vælg et sted langt væk fra byen, gadelamper og andre lyskilder.

step1

Step 2

 Før du begiver dig afsted, skal du tegne en cirkel i din notesbog, der er mindst 12 cm i diameter. Cirklen er din horisont på dit kommende stjernekortet.

step2

Step 3

Skriv ‘nord’ i toppen af cirklen, og sørg for, at der er plads til at tegne træer og bygninger ind på kortet. Find en voksen og tag ud til det sted, hvor du vil kigge på stjerner.

step3

Step 4

Giv dine øjne tid til at tilpasse sig mørket, og tegn så træer og bygninger ind på kortet.

step4

Step 5

Brug kompasset til at finde nord, så du er sikker på, at de ting, du tegner på kortet, passer til din position.

Step 6

Kig nu op på nattehimlen, og tegn stjernerne ind på kortet. Sæt streger, så du kan se stjernebillederne. Du kan eventuelt bruge en kikkert eller et teleskop til at se stjernerne mere præcist.

Step 7

Noter dato, tidspunkt og sted, så du senere kan mindes din udflugt og måske vende tilbage.uden for vores små smoothies

idéer til efteråret

Efteråret kan godt være lidt køligt, så husk en varm sweater og måske en hue, hvis I går i gang med nogle af disse aktiviteter.