uden for vores små drikke

kig på stjerner

Det er nemt at finde ud af, hvad der foregår på himlen – også selvom du ikke har en raket.lead-image

det skal du bruge

en lommelygte

en notesbog

nogle fotos af stjernebilleder

en blyant

et kompas

kikkert eller teleskop (valgfrit)

Step 1

Planlæg din ekspedition. Du skal vælge en aften, hvor der ikke er nogen skyer på himlen og der heller ikke er alt for meget lys fra månen. Vælg et sted langt væk fra byen, gadelamper og andre lyskilder.

step1

Step 2

 Før du begiver dig afsted, skal du tegne en cirkel i din notesbog, der er mindst 12 cm i diameter. Cirklen er din horisont på dit kommende stjernekortet.

step2

Step 3

Skriv ‘nord’ i toppen af cirklen, og sørg for, at der er plads til at tegne træer og bygninger ind på kortet. Find en voksen og tag ud til det sted, hvor du vil kigge på stjerner.

step3

Step 4

Giv dine øjne tid til at tilpasse sig mørket, og tegn så træer og bygninger ind på kortet.

step4

Step 5

Brug kompasset til at finde nord, så du er sikker på, at de ting, du tegner på kortet, passer til din position.

Step 6

Kig nu op på nattehimlen, og tegn stjernerne ind på kortet. Sæt streger, så du kan se stjernebillederne. Du kan eventuelt bruge en kikkert eller et teleskop til at se stjernerne mere præcist.

Step 7

 Noter dato, tidspunkt og sted, så du senere kan mindes din udflugt og måske vende tilbage.

hemmeligt tip:

Forskellen på stjerner og planeter er, at planeter ikke funkler. Måske ser du også nogle andre små lys, der bevæger sig på himlen. Det kan være satellitter, flyvere eller meteorer, også kendt som stjerneskud (husk at ønske).uden for vores små smoothies

idéer til efteråret

Efteråret kan godt være lidt køligt, så husk en varm sweater og måske en hue, hvis I går i gang med nogle af disse aktiviteter.