leaf
leaf

uden for vores små smoothies

Nuddelret med forårsgrønt

Det er jo forskelligt, hvad der findes af frugt og grønt igennem sæsonen. Så her er en opskrift, der gør brug af nogle af de lækreste ingredienser, der gror om foråret. (Dine gæster bliver imponeret.)


lead-image
leaf

ingredienser
225 g tørrede ægnudler 
115 g sukkerærter 
115 g grønne bønner
115 g squash
115 g broccoli 
4 forårsløg 
2 gulerødder 
et stykke ingefær (ca. 2 cm)
et par teskefulde solsikkeolie
1 fed hvidløg 
1 spiseske soyasauce 
½ skive citron
½ teske salt

trin

Bring en gryde vand i kog, og smid nudlerne i. Kog dem, indtil de er bløde.

trin

Hæld vandet fra ved hjælp af en si eller et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld nudlerne tilbage i gryden, og tilføj solsikkeolie. Sørg for, at komfuret er slukket, så nudlerne ikke brænder på.

text

trin

Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde, lange skiver. Fjern stilken fra squashen, og skær den ud i lange, tynde skiver. Del broccolien i mindre stykker.

text

trin

Skær enderne af bønnerne, sukkerærterne og forårsløgene, og snit forårsløgene. Hvis du synes, forårsløgene driller, så prøv at google, hvordan man gør.

trin

Skræl ingefæren og pil hvidløget, og skær dem i mindre stykker.

trin

Find en god stegepande eller wok, tilsæt lidt solsikkeolie og steg hvidløg, ingefær, gulerødder, bønner, squash og broccoli i ca. 5 minutter. Husk at røre hele tiden.

Tilsæt sukkerærter, forårsløg og nudler, og bland det hele godt sammen, mens det steger videre.

text

trin

Hæld soyasaucen i, og smag til med salt og citron. Lad det simre i ca. 2 minutter til.

Server din nuddelsalat på en almindelig eller dyb tallerken.

Find nogle spisepinde eller en gaffel, og nyd din ret.

text
leaf


uden for vores små smoothies

idéer til foråret

Selvom det ikke er blevet helt sommer endnu, er foråret alligevel fyldt med muligheder for at lave noget sjovt. Her er nogle idéer.