Det er jo forskelligt, hvad der findes af frugt og grønt igennem sæsonen. Så her er en opskrift, der gør brug af nogle af de lækreste ingredienser, der gror om foråret. (Dine gæster bliver imponeret.)
ingredienser
225 g tørrede ægnudler
115 g sukkerærter
115 g grønne bønner
115 g squash
115 g broccoli
4 forårsløg
2 gulerødder
et stykke ingefær (ca. 2 cm)
et par teskefulde solsikkeolie
1 fed hvidløg
1 spiseske soyasauce
½ skive citron
½ teske salt
trin
Bring en gryde vand i kog, og smid nudlerne i. Kog dem, indtil de er bløde.
trin
Hæld vandet fra ved hjælp af en si eller et dørslag, og skyl dem under koldt vand. Hæld nudlerne tilbage i gryden, og tilføj solsikkeolie. Sørg for, at komfuret er slukket, så nudlerne ikke brænder på.
trin
Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde, lange skiver. Fjern stilken fra squashen, og skær den ud i lange, tynde skiver. Del broccolien i mindre stykker.
trin
Skær enderne af bønnerne, sukkerærterne og forårsløgene, og snit forårsløgene. Hvis du synes, forårsløgene driller, så prøv at google, hvordan man gør.
trin
Skræl ingefæren og pil hvidløget, og skær dem i mindre stykker.
trin
Find en god stegepande eller wok, tilsæt lidt solsikkeolie og steg hvidløg, ingefær, gulerødder, bønner, squash og broccoli i ca. 5 minutter. Husk at røre hele tiden.
Tilsæt sukkerærter, forårsløg og nudler, og bland det hele godt sammen, mens det steger videre.
trin
Hæld soyasaucen i, og smag til med salt og citron. Lad det simre i ca. 2 minutter til.
Server din nuddelsalat på en almindelig eller dyb tallerken.
Find nogle spisepinde eller en gaffel, og nyd din ret.
uden for vores små smoothies
idéer til foråret
Selvom det ikke er blevet helt sommer endnu, er foråret alligevel fyldt med muligheder for at lave noget sjovt. Her er nogle idéer.