uden for vores små drikke

lav en gulerodssuppe med appelsin

Elsker du frugt og grønt? Som fx appelsiner og gulerødder? Så er den her suppe noget for dig.



lead-image

det skal du bruge

et skærebræt

en kartoffelskræller

en skarp kniv

et rivejern

en citronpresser

en stor gryde med låg

en blender

en træske

 

ingredienser

675 g gulerødder

2 fed hvidløg

1 appelsin

1 citron

en halv liter vand

en stor knivspids stødt muskatnød

en halv liter appelsinjuice

en halv liter fløde (eller et vegansk alternativ, fx havrefløde)

salt og peber

 

 

Step 1

Skræl gulerødder og appelsin, pil hvidløg og pres citronen.

step1

Step 2

Hæld appelsinjuicen og vandet op i en gryde og tilsæt gulerødder, hvidløg og appelsinkød. Lad det simre med låg på i ca. 20 minutter. Gulerødderne skal blive bløde.

step2

Step 3

 Lad suppen køle ned i nogle minutter. Tilsæt muskatnød og citronsaft og hæld det hele op i en blender. Blend, indtil du har en tyk suppe.

step3

Step 4

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden, mens du varmer suppen op (men den skal ikke koge). Smag til med salt og peber.

step4

Step 5

Derefter kan du servere den i suppeskåle, bare pas på, at det ikke plasker ud over det hele.

Step 6

Velbekomme.



uden for vores små smoothies

idéer til efteråret

Efteråret kan godt være lidt køligt, så husk en varm sweater og måske en hue, hvis I går i gang med nogle af disse aktiviteter.